Junasta voi nousta asemalaiturille jaloittelemaan ja ostamaan tarjolla olevia tuotteita, mutta matkaa on jatkettava samalla junalla. Jos on omatoimisesti ostanut lipun vain jollekin väliasemista on huolehdittava itse siitä, että jatkolippu on ostettavissa edelleen. Kannattaa asioida aseman lippuluukulla ja varata uusi paikka. Jos jää yön yli väliasemalle yli 72 tunniksi (3 vuorokautta) on Venäjällä rekisteröidyttävä hotellissa tai poliisilla.

Venäjän viisumi kelpaa koko maassa. Jos jostain syystä jää junasta vahingossa, lienee ainoita vaihtoehtoja yrittää ajaa juna kiinni taksilla tms. ja hypätä uudestaan kyytiin seuraavalla asemalla. Näin varsinkin, jos kaikki matkadokumentit ja -tavarat ovat  jääneet junaan. Asemalaiturilta ei ole junan pysähtyessä syytä lähteä laituria kauemmaksi.

Mongolian / Kiinan ja Venäjän / Kiinan rajalla vaihdetaan joka vaunuun uudet telit ja akseliparit. Vaihtoaika vietetään omassa vaunussa ja seurataan telien vaihtoa. Vaunu nostetaan hieman ilmaan ja laitetaan uudet “akseliparit” alle. Vaihto johtuu maiden eri raideleveyksistä.