Päivä 1 Lähtö ja saapuminen Moldovaan (I)
Moldovaan lennätte Turkish Airlinesilla, reittinä Helsingistä Istanbuliin klo 13.25-16.50, josta jatkolentoyhteys Chișinăuhun klo 19.15-20.40.
Perillä Chișinăussa teitä on vastassa paikallinen suomea puhuva opas ja kuljettaja, joka vie teidät hotellille. Illallista nautitte Beraria ravintolassa.
Päivä 2 Bender-linnoitus, Tiraspol ja Beer House (A, L)
Aamupalan jälkeen suunnistatte tutkimaan Bender-linnoitusta (tunnetaan myös nimellä Tighinan linnoitus) Tighinan kaupungissa, joka sijaitsee Moldovasta erkautuneessa Transnistriassa Dnestrin oikealla rannalla.
Benderistä jatkatte matkaanne kohti alueen pääkaupunkia Tiraspolia. Yksikään valtio ei ole tunnustanut Transnistrian itsenäisyyttä, vaan kansainvälisesti sen katsotaan olevan osa Moldovaa. Noin 200 kilometriä pitkällä ja 20 kilometriä leveällä alueella eletään kuitenkin kuin se olisi itsenäinen valtio. Transnistriassa on oma valuutta, posti, hallinto, poliisi ja armeija.
Ennen kaupunkikierrosta tankkaatte lisää energiaa lounaan muodossa Kumaniok -ravintolassa. Ravintola tarjoilee ukrainalaisia ruokia ja lounaan ohessa pääsee myös maistelemaan transnistrialaisia oluita, jotka ovat valmistettu Bender Brewery -panimossa.
Päivän edetessä palaatte takaisin Chisinauhun. Ennen iltaa käytte vielä Beer House -ravintolassa, jossa aistejatte hellii olut-tasting ja saatte pientä purtavaa. Tämä ravintola tarjoaa asiakkailleen oman panimonsa tuotteita kotoisan tunnelman ja asiantuntevan henkilökunnan saattelemana.
Illan voitte viettää haluammallanne tavalla. Nähtävyyksistä kiinnostuneet löytävät kävelyetäisyydeltä hotellista muun muassa The Triumphal Arch -muistomerkin ja luonnonkauneutta arvostavat voivat tutustua Kukkatoriin. Illallista voit nauttia esimerkiksi moldovalaista ruokaa tarjoilevassa ravintola Salciorassa.
Päivä 3 Orhei Vechi, Trebujeni kylä, Cricova (A, L)
Aamupalan jälkeen teitä odottaa kuljetus Orhei Vechiin, jossa pääsette tutustumaan jopa satoja tuhansia vuosia vanhoihin ihmisasutuksen jäännöksiin.
Lounasta lähdette nauttimaan maaseutumaisemiin Trebujeni kylään.
Ruoan jälkeen on vuorossa Cricovan viinitila ja viini-tasting. Cricovassa on maanalaiset galleriat seitsemänkymmenen kadun muodossa, lähes 53 hehtaarin alueella. Jokaisella kadulla on oma nimi: Sauvignon, Cabernet, Cahor. Täällä myös säilytetään yhtä Moldovan vanhimmista viinipulloista, vuodelta 1902. Yksi kuuluisimmista tarinoista liittyen alueeseen on lentäjä Gagarinin vuoden 1966 vierailulta. Mies eksyi hiprakassa maistiaisten jälkeen kellariverkostoon ja vasta seuraavana päivänä, hänen vietettyään yön maistamishuoneessa, pääsi ulos kellarista. Tuo kyseinen maistamishuone onkin nimetty hänen mukaansa. Tilassa on nähty myös muita tunnettuja henkilöitä, esimerkiksi Venäjän presidentti Vladimir Putin vietti 50-vuotisjuhlatilaisuutensa täällä.
Päivän edetessä palaatte takaisin Chisinauhun, jossa pääsette ennen iltarientoja vielä vierailemaan Efesin panimolla. Panimo on Moldovan suurin oluen tuottaja ja hallitsee yli 70% kotimaan markkinoista. Perustamisvuonnaan 1873 panimo tunnettiin nimellä Fabrica de Bere din Chisinau.
Illan ohjelma on omatoimista. Kaupungin iltaelämään tutustumisen voi aloittaa esimerkiksi hotellinne läheisyydessä sijaitsevasta Robin Pubista, jossa nälkäiset voivat herkutella maukkaalla pubiruoalla.
Päivä 4 Vapaata aikaa (A)
Chișinăun ravintolatarjonta on monipuolista ja laadukasta. Valittavana on eurooppalaisia herkkuja sekä paikallisen keittiön erikoisuuksia. Moldovalaiseen ruokaan ihastuneet voivat illallisella herkutella esimerkiksi ravintola La Placintessa.
Päivä 5 Takaisin kotiin! (A)
Ennen kuljetusta lentokentälle nautimme vielä aikaisen aamiaisen hotellilla. Chisinausta lennämme Istanbuliin klo 10.20-11.55, josta jatkolentoyhteys Helsinkiin klo 14.40-18.05.
Seuraa meitä somessa